Sunt tavanele extensibile dăunătoare pentru sănătate?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări ale clienților și la care vei găsi răspuns în acest articol, alături de câteva exemple.

  • Tavane extensibile din PVC
  • Tavene din țesătură, fără sudură
  • Cum îți dai seama dacă un tavan extensibil este contrafăcut?

Astăzi, tavanele extensibile au devenit o soluție foarte populară atât în locuințe, cât și în birouri de lucru și săli de evenimente. Sunt ușor de îngrijit, gama de opțiuni a imprimeurilor este extrem de largă, sunt attractive, practice, rezistente și, la fel de important – accesibile.

Sunt tavanele extensibile dăunătoare pentru sănătate? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări atunci când clienții iau în considerare instalarea unor astfel de tavane. Având în vedere că recomandăm tavanele extensibile pentru orice încăpere din casă – leaving, bucătărie, dormitor, baie și chiar camera copiilor – garantăm și faptul că aceste tavane sunt inofensive. Dar pentru a vă convinge de acest lucru, în continuare o să aducem mai multe argumente, luând în considerare diferite tipuri de tavane și vom face comparații între acestea.

Tavane extensibile din PVC

Textura peliculei este destul de diversă: mată și lucioasă, catifea și satin. Cu toate acestea, tavanele francize – cum se numesc tavanele din PVC – sunt destul de fragile și pot fi deteriorate la cea mai mică atingere cu un obiect ascuțit.

Tavanul din PVC are și avantajele sale:

  • rezistență la foc;
  • rezistență la deformare (în cazul unor inundații, poate rețin până la 100 de litri de apă);
  • rezistență la miros;
  • proprietăți de izolare termică ridicată;
  • rezistență la praf.

De regulă, clienții își fac griji de substanțe ca fenol sau toluen, care intră în componența chiar și peliculelor din PVC de înaltă calitate. Cu toate acestea, tavanele extensibile care sunt produse conform normelor de siguranță, nu elimină astfel de toxine.

O altă îngrijorare pe care o au clienții este cu privire la efectul de seră pe care l-ar putea crea tavanele extensible. În acest caz, un rol important îl au instalatorii și modul lor de lucru: serviciile de calitate prespun crearea unor canale care să permit circulația aerului, iar acest lucru se face diferit, în fucție de fiecare încăpere în care este instalat tavanul extensibil.

Tavane din țesătură, fără sudură

Pentru acest tip de tavane se folosește o pânză de poliester impregnată cu un amestec de poliuretan. Producătorii fabrica țesătura de poliester cu lățimea standard – 4 metri – ceea ce permite asamblarea tavanului extensibil fără sudură. Materialul este impermeabil, rezistent la umezează și impermeabil și solid. Pe acest tavan poate fi aplică orice ilustrație.

Tavanele exentisibile din țesătură sunt considerate a fi sigure pentru sănătate. Acestea asigură o circulație normală a aerului.

Cum îți dai seama dacă un tavan extensibil este contrafăcut?

În general, tavanele extensibile din fibre sintetice nu sunt mai dăunătoare decât apa din sticle de plastic, tapetul de vinil sau apa de la robinet. Dovada calității tavanelor se face prin prezentarea certificatului de proviență și calitate. Compania EFECT Mirage deține astfel de certificate. Fiind pe piață de peste un decensiu, lucrează cu furnizori care produc diferite pelicule și pânze pentru tavane ecologice.

Dar, ca în orice industrie, există pe piață și materiale contrafăcute. Sunt, însă, câteva aspect la care puteți atrage atenția pentru a determina calitatea produsului. Lățimea pânzei care provine de la producătorii de top are dimensiunea de 1,8 metri. „Chinezăriile” prezintă denivelări vizibile, rogizități, unt vizibile inegalitățile, rugozitatea și pete și nu au ștampila producătorului. În plus, mirosul unui material necalitativ nu va dispărea după instalare.

Dacă mai ai și alte întrebări cu privire la calitatea tavanelor extensibile, le poți pune în căsuța destinată comentariilor sau în privat și revenim cu un răspuns în scurt timp.

Leave a comment