Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Tavanele extensibile sunt foarte practice din punct de vedere al esteticii, întreținerii și rezistenței. Mai jos, găsiți răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de acest tip de tavane. Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații.

Care este durata de montare a tavanului extensibil?

De la câteva ore până la 5 zile lucrătoare, în dependență de complexitatea lucrărilor.

În care etapă a renovării se poate face instalarea acestuia?

Se recomandă să fie făcute toate lucrările până la etapa de vopsit, pentru a nu crea dificultăți în montarea tavanului și pentru a nu lăsa urme pe pereți. Cu toate acestea, nu este nimic imposibil și pot fi găsite soluțiile potrivite pentru orice situație.

Care este impactul asupra sănătății?

Aceste tipuri de tavane nu elimină miros neplăcut și sunt non-toxice. Au trecut toate normele de securitate și nu prezintă niciun impact negativ asupra sănătății.

Se pot instala în orice fel de încăperi?

Da, tavanele extensibile pot fi montate în oricare încăpere din casă, chiar și în camera copiilor sau în baie. Sunt instalate aceleași tipuri de pelicule, acestea fiind destul de ecologice și rezistente pentru orice tip de mediu.

Care este perioada de exploatare a tavanului extensibil?

Tavanul extensibil are o durată de viață de până la 50 ani. Totuși, garanția se oferă pentru 10-20 ani, în funcție de marca tavanului.

Cât este de rezistent în cazul unei inundații?

Tavanul are capacitatea de rezistență pentru 100 l/m2. În cazul în care are loc o inundație, tavanul se va întinde, depozitând apa fără a se rupe. În niciun caz nu se recomandă evacuarea apei de cineva fără experiență, prin împunsături ale peliculei cu obiecte ascuțite sau alte metode improvizate. Această procedură poate deteriora tavanul iremediabil.

Cu cât coboară înălțimea camerei la instalarea acestui tip de tavan?

În mod obișnuit, coborâm 3cm de la cel mai jos nivel al tavanului. Având în vedere că acest tip de tavan este foarte neted și nu prezintă niciun fel de denivelări, avem nevoie de un spațiu uniform pentru a fi instalat.

Pot fi instalate tavane pe mai multe nivele?

Da, acest lucru este posibil. Tavanul poate fi instalat pe 2 nivele sau chiar pe 20 ori 30.

Astfel de tavane necesită o întreținere specială?

Tavanul extensibil nu depozitează praful, astfel că nu necesită niciun fel de întreținere special. Totuși, pot fi curățate ori de câte ori este nevoie. Pentru aceasta, puteți folosi o soluție pentru geamuri, dar este recomandat să utilizați doar un prosop uscat sau umed.

Tavanele extensibile pot fi vopsite?

Aceste tavane nu pot fi vopsite.

Există o izolare fonică sau manifestă senzația de ecou?

Deși nu există o anumită izolare fonică, nu se manifestă nici senzația de ecou. În această privință, instalarea unor astfel de tavane nu se deosebește de tavanele obișnuite.

Se poate fixa profilul, în cazul în care pereții sunt acoperiți cu folii de rigips?

Nu există niciun fel de limită în acest sens. Tavanul poate fi instalat chiar și pe pereții de righips sau în interiorul formelor de righips. De asemenea, tavanul extensibil mai poate fi pus pe pereți de beton, calcar, cărămidă, din blocuri celulare sau din blocuri cu spumă. Trebuie de menționat faptul că noi avem și anumite profiluri special care pot fi montate chiar de tavan.

Cât de vastă este paleta de culori și modelele de design pe care le oferiți?

Catalogul nostru întrunește o gamă cromatică din 180 de culori. În ceea ce privește design-ul, poate fi imprimată orice imagine la dorința clientului. De asemenea, colaborăm cu un expert care creează chiar și imagini 3D.

Ce tipuri de pelicule aveți?

Structurale – care au un imprimat un model decorativ (dungi, flori, forme geometrice, străluci etc.), lucioase, semi-lucioase – care se mai numesc și satin – și tavanele mate. De asemenea, există tavane extensibile speciale pentru bazin. Acestea din urmă au niște găuri prin care se face ventilarea încpăerii.

Ce mărci de tavane propuneți clienților?

Majoritatea tavanelor extensibile cu care lucrăm aparțin producătorilor din Franța – Barrisol, RhinoLite, și Germania – Saros, Lacfolie.

Care sunt diferențele între peliculele belgiene, frantuzesti și cele nemtesti?

Calitatea tavanelor depinde de mai mulți factori, precum grosimea și rezistența acestora. De exemplu, componentul de bază al unui tavan sunt niște molecule care au memorie. Deoarece instalarea tavanelor se face la o temperatură înaltă. acele molecule vor memora forma pe care o ia tavanul atunci când este întins. Astfel, tavanul își va păstra forma pe care a luat-o la întindere, chiar și atunci când îl demontezi sau încerci să îl deformezi.

Ce fel de corpuri de iluminat pot fi instalate?

Este posibilă instalarea oricăror corpuri de iluminat existente – lustre, led-uri, steluțe etc. În cazul steluțelor, trebuie să se ia în considerare faptul că durata de instalare se va prelungi cu aproximativ 5 zile, din cauza lucrărilor meticuloase pe care le solicită aceste detalii.

Dacă mai aveți și alte întrebări, suntem bucuroși să vă răspundem!